14. avg 2020.

Domino K600i zadovoljava rastuću potražnju štampe varijabilnih podataka (VDP-Variable Data Printing) u jeku pandemije

Sada više nego ikada, vlasnici brendova koriste više pojedinačne artikle (Stock Keeping Unit) i zahtevaju štampanje varijabilnih podataka za svoje etikete i pakovanja.

Čak i pored globalne pandemije, industrija etiketa nije usporila. Naprotiv, ubrzala je. Potrošači panično kupuju od početka pandemije COVID-19 zbog čega su vlasnici brendova zaposleniji nego ikada, posebno u sektorima hrane, pića i farmaceutskih proizvoda. Kao rezultat toga, dobavljači su takođe bili zauzeti, a proizvođači etiketa proizvode rekordni broj etiketa. Zauzvrat, digitalna štampa je danas postala važnija za brzu i efikasnu proizvodnju, jer vlasnici brendova koriste više pojedinačnih artikala i zahtevaju štampanje varijabilnih podataka za svoje etikete i pakovanja. Konkretno, potreba za štampanjem bar kodova, QR kodova, sekvencijalnih brojeva za serijsku upotrebu, praćenje, sigurnost, zaštita brenda i suzbijanje falsifikovanja čak je i mnogo važnija nego ikada ranije.

„COVID-19 je potencijalno ubrzao onlajn trgovinu za 5 godina“, kaže Gari Peterson - direktor za rešenja varijabilnih podataka iz kompanije Domino. „Za ljude koji rade od kuće i borave kod kuće, potreba za kupovinom predmeta onlajn dramatično je porasla. Porodice uživaju blagodati onlajn kupovine jednostavnim onlajn naručivanjem i isporukom do svojih ulaznih vrata, prilagođavaju ga uobičajenoj rutini - što će se nastaviti i nakon što se ograničenja redukuju. Ovaj porast onlajn trgovine uticao je na povećanje za unapred štampane etikete bar-kodova u lancima snabdevanja. Klijenti kompanije Domino prepoznali su porast potražnje za etiketama sa varijabilnim podacima za 40 do 50% i veruju da će se trend nastaviti “, dodaje Peterson.

Domino K600i je savršen odgovor za ovu potrebu. Domino predstavlja K600i kao proveren i pouzdan izbor za štampanje varijabilnih podataka, digitalni UV inkjet štampač sa preko sto instalacija širom sveta.

Dostupan u konfiguracijama sa jednom ili dve glave različitih širina, Domino K600i omogućava proizvođačima etiketa najbolji izbor za njihove potrebe. K600i štampa po celoj širini veba i može se integrisati u flekso mašine, premotavače ili završne sisteme. Jednostruka glava štampa brzinom od 75 m/min. (246 fpm), a dual bar do 150 m/min. (492 stopa u minuti), što omogućava proizvođačima etiketa da reaguju na ovu priliku i pruže profitabilnu, efikasnu, blagovremenu isporuku kupcima.

Domino je kreirao video koji je predstavio novi K600i dual bar, dvostruke brzine digitalni UV inkjet štampač na Labelexpo 2018. Učenje i razumevanje produktivnosti koji ovaj sistem može da izvrši, zajedno sa zabavnom demonstracijom, čini ovaj video obaveznim za pogledati, kaže kompanija.

"Osećam potrebu ... potrebu za brzinom".

Obučen u mornarsko vazduhoplovno odelo, poput onog kojeg je „Maverick“ nosio u filmu „Top Gun“ iz 1986. godine, Peterson demonstrira novi K600i dual bar, dvostruke brzine UV inkjet štampač. U ovom videu on nije baš Tom Cruise, ali dobija bodove za kreativnost. Realna je, međutim, brzina dual bar sistema K600i i kako će to pomoći proizvođačima etiketa da povećaju zaradu dok ispunjavaju zahteve kupaca i premašuju očekivanja, kaže Domino.

Primene varijabilnih podataka
• Pratite proizvod u celom lancu snabdevanja
• Sledljivost radi sigurnosti hrane i autentifikacije proizvoda
• Alati / programi za angažovanje i povratne informacije kupaca
• Lojalnost, igranje i promotivne mogućnosti
• Ispunjavaju zahteve za državne, savezne ili globalne mandate

Tržišta koja koriste varijabilne podatke
• Logistika i obrnuta logistika
• Bezbednost hrane
• Praćenje
• Promotivno igranje i lojalnost
• RFID integracije

Vreme je za letenje

U videu Domino K600i dual bar UV inkjet štampač poleće uz Peterson-ov opis: „Dame i gospodo, vreme je da se zvučni zid probije. Ono što ovde proizvodimo je bar-kod za praćenje koji se obično koristi na Amazonovim paketima. Izvodimo ga u rezoluciji 600 x 600 dpi pri brzini od 150 metara u minuti. Ovo omogućava proizvodnju više od 8839,2 m/čas (29.000 linearnih stopa na sat). Na 13” širokoj dual bar glavi K600i omogućava 650.000 bar kodova ispisanih na sat. Dual bar sistem dostupan je i u drugim dimenzijama. Imamo jedinicu široku 17,55 ”(koja bi se integrisala u štampu od 16”) koja će proizvoditi preko 826.000 bar kodova na sat. Na raspolaganju je i jedinica široka 21.96" (koja bi se integrisala u štampu od 20 inča), koja će proizvesti preko milion bar kodova za sat."

Peterson zaključuje: „Domino K600i dual bar glava, jedinica dvostruke brzine će vam omogućiti da udvostručite svoje proizvodne brzine, smanjite troškove rada po satu, omogućiti da menjate poslove sa povećanim kapacitetom, i što je najvažnije, to će omogućiti veći profit. Da, dame i gospodo, ja osećam potrebu za brzinom i nadam se da je osećate i vi. "

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti