Nomad 4000

Преносен рачен систем за обележување на метали

Telesis Nomad 4000 претставува совршен избор за апликации кои бараат мобилност и сигурност. Потполно преносен систем за рачно обележување на метали како челик и алуминиум. Напојувањете од сопствен извор (литиумски батерии кои се полнат) обезбедува осумчасовна работа без потреба за полнење, а употребата на електромеханички принцип на работа ја елиминира потребата од приклучување на компримиран воздух. За прецизноста на секој отисок и брзината се грижат 2 степ мотори, така да 2 карактера со висина од 3 mm може да бидат облежани за само една секунда. Минималната висина на карактери изнесува само 1,5 mm.

Nomad 4000

Клучни предности:

 • Ергономски дизајн,
 • Поле за обележување со димензии 25 x 100 mm,
 • Исклучително робустен дизајн,
 • Метално куќиште,
 • Тежина помала од 3 kg,
 • Брзина на обележување до 3 карактери во секунда,
 • Отисок со длабочина до 0.3 mm во мек челик,
 • Автоматско генерирање на сериски броеви, време, датум...

Опционална опрема:

 • Бар код скенер за автоматско внесување на податоци,
 • V- block за обележување на цилиндрични делови,
 • Logo-Font Design софтверски пакет за прилагодување на фонтови и логоа.


Можеби сте заинтересирани за следните производи?