Automatske i poluautomatske mašine za etiketiranje

Francuska kompanija CDa proizvodi automatske i poluautomatske mašine za etiketiranje vinskih boca i drugih ambalaža za sve industrije (hrana, pivo, kozmetika, e-cigarete itd.)

Od 1991. godine CDa nudi poluautomatske i automatske mašine za lepljenje etiketa, poluautomatske i automatske mašine za punjenje, kao i kompletne linije za pakovanje za industriju vina, hrane i pića, sektor boja, hemijsku industriju, e-cigarete, kozmetiku, proizvodnju piva, itd.

Njihove mašine su u potpunosti dizajnirane, mašinski obrađene i proizvedene u prostorijama u Narbonu i poznate su po svojoj pouzdanosti, jednostavnosti upotrebe, izdržljivosti i odličnoj isplativosti.

 

Automatske i poluautomatske mašine za etiketiranje

CDa automatske i poluautomatske mašine za etiketiranje su pogodne za etiketiranje svih proizvoda cilindričnog oblika: boca za vino i šampanjac, pivskih boca, boca za rakiju, viski itd.

 oblici ambalaža za etiketiranje


Poluautomatske mašine za apliciranje samolepljivih etiketa

Ninette 1

Poluautomatska mašina za nanošenje samolepljivih etiketa na cilindrične predmete bilo koje vrste.
Ove mašine omogućavaju obeležavanje flaša, tegli, lonaca, tuba, patrona, limenki.. pokrivaju zaista velik asortiman proizvoda!

Takođe, ove mašine mogu da integrišu različite opcije:

 • Za aplikacije sa različitim tipovima ćelija za detekciju, kako bi se etikete postavile na proizvode koji se obeležavaju;
 • Za nanošenje etiketa velike visine;
 • Za postavljanje etiketa na artikle koji imaju ispupčenja (konzerve, čepovi na teglama);
 • Za postavljanje etiketa na limenke sa ručkama;
 • Za postavljanje etiketa na lagane ili male predmete.

Poluautomatska mašina za apliciranje samolepljivih etiketa na vinske boce

Ninette 2

Model Ninette 2 je takođe poluautomatska mašina za apliciranje samolepljivih etiketa ali sa dodatnom mogućnošću da lepi odjednom dve samolepljive etikete na bilo koji proizvod cilindričnog oblika. 

Sa brzinom do 500 flaša na sat, CDA Ninette 2 je pogodna za sve delatnosti: vinogradarstvo i alkoholna pića (vinske flaše, flaše za viski, brendi, itd.), pivarstvo (pivske flaše), hranu i piće (konzerve, tegle, lonci itd.), kozmetika.

Ovaj veoma svestran poluautomatski uređaj za etiketiranje obeležava različite formate proizvoda, bez obzira na njihov sastav (staklo, PET, PVC).

Poluautomatska mašina za apliciranje samolepljivih etiketa na vinske boce

Ninette Auto

CDA Ninette Auto je ultra-kompaktna poluautomatska mašina za etiketiranje koja vam omogućava da nanesete do dve etikete na vaše cilindrične proizvode.

Sa brzinom etiketiranja do 600 boca na sat, kontrolisanje ovog poluautomatskog uređaja za etiketiranje se vrši preko intuitivnog ekrana osetljivog na dodir. Ova poluautomatska mašina za etiketiranje, Ninette Auto, pogodna je za mala i srednja preduzeća koja traže rešenje za etiketiranje za svoje proizvodnje manjeg obima.

Ultra kompaktna, jednostavna za korišćenje, Ninette Auto predstavlja i veoma profitabilno rešenje. 

poluautomatska mašina za etiketiranje vinskih boca

Automatske mašine za apliciranje samolepljivih etiketa

CDa Essentiel

Prva u nizu automatskih mašina za apliciranje samolepljivih etiketa brenda CDA,  Essential je specijalno dizajnirana za vinsku industriju. Ova mašina primenjuje do dve etikete (prednja i zadnja etiketa) na boce vina koristeći preciznu tehniku obeležavanja u 3 tačke.

Takođe omogućava presovanje metalnih ili PVC kapsula. Sistem pejsinga obezbeđuje brzo i efikasno obeležavanje, omogućavajući obeležavanje do 800 boca na sat.

Ova mašina za etiketiranje impresionira lakoćom upotrebe i brzom adaptacijom (bez dodatne opreme) na različite veličine boca (od 1/2 do Magnum).

Intuitivni ekran osetljiv na dodir olakšava podešavanje.

automatska mašina za etiketiranje vinskih boca

CDa R1000-R1500

Automatska mašina za nanošenje do 4 etikete na vinske boce, dizajnirana sa mogućnostima za doziranje i presovanje čepova.

R1000 / R1500 uključuje automatsko linearno etiketiranje specijalno dizajnirano za industriju vina. Uz pomoć ove mašine mogu se postaviti do četiri etikete (etiketa, zadnja etiketa, medalja, etiketa na vratu) na bocu vina i omogućavaju presovanje metalnih ili PVC kapsula.

Sa visokom preciznošću etiketiranja za boce vina svih veličina, ova serija obezbeđuje etiketiranje do 1500 boca po satu.

Model iz serije R1000 / R1500 impresionira lakoćom upotrebe i brzom adaptacijom na različite formate boca bez dodatne opreme (25 cl, 37,5 cl poluboca, 75 cl flaša, magnum, itd.). Takođe, linearna automatska etiketirka CDA R1000 / R1500 može se lako integrisati u kompletnu liniju za flaširanje.

Regionale

CDA Regionale je linearna automatska mašina za etiketiranje takođe dizajnirana posebno za sektor vina. Mašina poseduje sistem za merenje vremena koji obezbeđuje tačno, brzo i efikasno obeležavanje i do 1500 boca po satu.

 • Omogućava lepljenje i do 4 etikete (prednju, leđnu, ogrlicu i medalju)
 • Omogućava presovanje metalnih i/ili PVC kapsula.
 • Ne zahteva posebnu dodatnu opremu i ima sposobnost brzog prilagođavanja različitim formatima boca
 • Sposobnost savršene integracije u postojeću (ili buduću) liniju za proizvodnju.

automatska mašina za etiketiranje vinskih boca

Lea

Kao i ostale mašine iz ovog segmenta, model CDa Lea dizajniran je specijalno za vinsku industriju i obeležavanje vinskih boca, s tim što ovaj sistem ima mogućnost i brzinu etiketiranja i do 2000 boca po satu.

 • Mogućnost apliciranja do 4 etikete (prednja, zadnja, ogrlica i medalja)
 • Mogućnost presovanja metalnih i PVC kapsula
 • Jednostavna upotreba i brza adaptacija na različite veličine boca ( od 1/2l do Magnum)
 • Mogućnost integracije u liniju za flaširanje

automatska mašina za etiketiranje vinskih boca

 
Možda ste zainteresovani za sledeće proizvode?