Termal transfer štampa

Performanse i vrednost na dohvat ruke...

V-serija

Domino termal transfer štampači (TTO) V-serije mogu štampati promenljive podatke, barkodove, logotipe u kvalitetu štampe od 300 dpi na fleksibilnu foliju za pakovanje i etikete za široki spektar proizvodnih i aplikacija za pakovanje koje se koriste u prehrambenom, farmaceutskom i industrijskom sektoru.

Termal transfer je već dobro poznata  tehnologija za kodiranje fleksibilne folije, ali kroz superiorne mogućnosti i tehnološke prednosti  koje je čine još prihvatljivijom, sada takođe dobija i novu prepoznatljivost u zameni starih tehnologija štampe kao što su hot stamp markiranje i roller koderi.

V-serija u opsegu obuhvata 3 modela (V120i, V230i i V320i) koji su napravljeni tako da u potpunosti zadovolje vaše specifične potrebe za obeležavanjem u poređenju sa drugim, alternativnim termal transfer metodama, da smanje ukupni trošak obeležavanja kroz redukovanje vremena zastoja, smanjenu potrošnju ribona, jednostavnost rukovanja i poboljšanjem mogućnosti kodiranja.

Ova dodata vrednost vam dolazi kroz i-Tech, Dominovu inteligentnu tehnologiju koja je razvijana preko 20 godina kroz naša TTO iskustva i rezultira  jedinstvenim inovacijama kao što su naš i-Tech pogon ribona i naš QuickStep korisnički interfejs.

Ove prednosti, kombinovane sa prilagodljivošću i jednostavnom instalacijom i korišćenjem , osiguravaju da V-serija bude savršen izbor bez obzira na to da li ste krajnji korisnik ili OEM proizvođač mašina za pakovanje.

OEM-ovi (proizvođači opreme)

Domino ima partnere i saradnike u mnogo kompanija koje se bave proizvodnjom mašina za pakovanje, i u zajednici sa njima svojim krajnjim kupcima  može ponuditi potpuno integrisanu mašinu za pakovanje sa TTO štampačem bez ikakvih komplikacija i sa velikim prednostima. Specifične prednosti za proizvođače opreme i mašina za pakovanje su:

 • Prilagodljivost integraciji u vidu tipskih nosača i elektronskih priključaka,
 • Napredne tehnologije korišćene u štampaču pojednostavljuju instalaciju i vreme podešavanja uređaja (kompaktnost uređaja, ne koristi komprimovani vazduh, poseduje automatsko poravnanje glave za štampu, laka integracija printera i pakerice),
 • Jednostavno – podesi i ostavi da radi – mogućnost upravljanja preko globalne mreže,
 • Obuka i trening na koju se možete osloniti – posvećena ekipa spremna da obuči vaše radnike,
 • Permanentna komercijalna i tehnička podrška,
 • Mogućnost prezentacija  i testiranja štampača,
 • Prisustvo na sajmovima, prezentacijama i marketing podrška.

Kako radi?

Otisak se dobija postavljanjem ribona između ugrejane glave za štampu i podloge koja se obeležava. U kontaktu ove tri komponente glava za štampu se pomera preko ribona i podloge. Toplota koju emituje glava kroz ribon, prouzrokuje topljenje mastila sa donje strane rinbona. Mastilo prijanja na podlogu, brzo se hladi i kao rezultat se dobija trajni otisak na podlozi.

Glava za štampu se sastoji od 300 nezavisno kontrolisanih, minijaturnih grejača po inču širine glave. Otisak se može formirati brzim paljenjem (toplo) i gašenjem (hladno) elemenata dok se glava za štampu pomera preko ribona. Štampač softverski omogućuje da se dizajn otiska pretvori u signale koji kontrolišu glavu za štampu. Termal transfer štampači mogu da rade u dva moda u zavisnosti od toga kako se glava za štampu pomera u odnosu na ribon i podlogu. To su intermitentni (koračni) i kontinualni mod.

Svi Domino štampači V-serije nude opciju štampe u oba moda:

U kontinualnom modu se podloga koja se obeležava konstantno kreće dok je glava za štampu fiksna i štampa dok se podloga pomera.

U koračnom modu podloga se pomera u taktovima. Glava za štampu se pomera preko podloge u momentu dok podloga miruje.

Ključne prednosti:

Domino Termal Transfer štampači imaju mogućnost štampe promenljivog teksta (u bilo kom true type fontu), grafika, bar kodova, kao i 2D kodova na foliji, filmu i etiketama i time omogućava da upakovani proizvod bude lakše identifikovan i lepše izgleda. Osim toga, nude još mnogo dodatnih prednosti:

 • Najmanji trošak posedovanja – kroz i-Tech funkcije uštede ribona i minimalnog vremena zastoja,
 • Jednostavna upotreba, sa minimalnom mogućnosti greške – kontrola sa QuickStep-om, Dominovim industrijskim korisničkim interfejsom,
 • Jednostavna integracija – uređaj je predviđen za brzu i efikasnu instalaciju ili zamenu postojećeg TTO štampača,
 • Višenamenska upotreba – velika prilagodljivost štampača omogućava zadovoljenje raznovrsnih aplikacija.


Odaberite folijski štampači proizvod: