Flekso štampa kolor etiketa

UV flekso štampa je najbolji izbor štampe za sve vrste pakovne i transportne, primarne i sekundarne ambalaže

Trenutno su u svetu u najvećoj meri zastupljena dva tipa štampe samolepljivih etiketa na rolni (UV fleksografija i digitalna štampa). ELMED čvrsto veruje u oba tipa štampe, zbog čega investira, i trudi se da tehnički usavrši oba. Koristeći najnovija dostignuća u oblasti flexografije i digitalne štampe u mogućnosti smo da svojim komitentima ponudimo najbolje rešenje u skladu sa zahtevima.

Flekso štampa

Šta je UV flexo štampa?

Flexo štampa spada u kategoriju visoke štampe. To je tehnika direktnog štampanja, kod kog se sa izdignutih štampajućih elemenata otisak direktno prenosi na materijal za štampu. Štampanje se vrši iz rolne u rolnu. UV flexo štampa je pogodna i ekonomična za štampu velikih tiraža i etikete nepravilnog oblika. Obično se štampaju etikete ili ambalaža za proizvode koji su u masovnoj upotrebi (etikete za prehrambene prizvode, etikete u hemijskoj industriji, etikete i deklaracije u farmaceutskoj industriji...).

U mogućnosti smo da štampamo samolepljive nalepnice do 8 boja na svim vrstama samolepljivih materijala (vellum, termo-eco, termo-top, polietilen, polipropilen i ostali samolepljivi materijali). Posebno smo ponosni na MarkAndy mašine iz 2200 serije, na kojima koristeći posebne opcije hladnog foliotiska i obostrane štampe postižemo ”premium” izgled kolor etiketa. Tehnologija flexo štampe koja se koristi u našem proizvodnom pogonu je ekološki ispravna i ne šteti životnoj sredini.

Funkcije i upotrebe

Flekografija je tehnologija rotacione štampe koja nudi mogućnost štampanja na širokom spektru materijala kao što su: samolepljive etikete, aluminijumske folije, metalni papirni paketi, konusni papir za papir od sladoleda, fleksibilno pakovanje i mnogo više.

Prednosti fleksografske tehnologije

  • Veliki broj različitih upijajućih i apsorbujućih materijala može se štampati pomoću fleksografske tehnologije;
  • Velika fleksibilnost;
  • Upotrebom jednog klišea može se napraviti milion otisaka;
  • Obezbeđuje visoku produktivnost zbog velike brzine štampanja;
  • Osigurava visok kvalitet štampe;
  • Omogućuje rad sa specijalnim mastilom: fluorescentno, metalno ili čak nevidljivo, kao i završne postupke kao što su: laminiranje ili hladno utiskivanje folije;
  • Nudi mogućnost štampe velikih tiraža u vrlo kratkom roku.

Naša štamparija predstavlja jednu od najopremljenijih u regionu jer želimo da naši klijenti dobiju najbolji kvalitet koji trenutno postoji na tržištu.Možda ste zainteresovani za sledeće proizvode?