Premium etikete

Štampa soft touch laminiranih etiketa

Svedoci smo da su potrebe različitih industrija za specijalnim vrstama dorade na etiketama poput foliotiska, laka i embosinga, sve učestalije. Ovde prednjače etikete koje se koriste zna flašama za vino i rakiju, kraft pivo, kozmetiku, pa sve do određenih prehrambenih proizvoda za koje je neophodno dodatno isticanje samog izgleda proizvoda.

Prepoznavanjem ovog rastućeg trenda, Elmed je zaokružio svoju ponudu na tržištu proizvodnje samolepljivih kolor etiketa investiranjem u mašinu najnovije generacije, Smag Graphique iConcept 350i.

Sada je našim klijentima dostupna štampa soft touch laminiranih etiketa apliciranom folijom, embosingom i sito štampom na specijalnim materijalima, kao i dorada prethodno odštampanog materijala sa digitalne i flekso štampe. 

Premium etikete

Uz pomoć nove mašine koja raspolaže sa četiri zasebne jedinice (flekso štampa, topli i hladni foliotisak i blindruk, sito štampa i konfekcioniranje), dobijamo premium etikete koje najveću primenu imaju u vinskoj, pivarskoj i kozmetičkog industriji. 

Topli foliotisak - topla folija daje jači efekat zlatotiska, sa mogućnošću izbora širokog spektra boja

Reljef - poznat pod sinonimima blindruk/preg/embosing - tehnika kojom se odgovarajući alat utiskuje u papir i na taj način dobijamo izraženiji reljef na etiketi.

Sito štampa ili sito lak - tehnika dobijanja reljefa na etiketi nanosom UV laka. Na osnovu prvobitno razvijenog sita, vrši se nanos laka koji obezbeđuje reljefastu teksturu na etiketi

3D lak – funkcioniše isto na bazi sita, s tim da je reljef, tj. nanos laka znatno deblji od osnovnog sito laka 

Za izradu premium etiketa, u našoj štampariji dostupan vam je velik broj različitih vrsta papira svetski poznatih proizvođača, uz konstantno širenje lagera materijala kako bismo mogli da zadovoljimo potrebe svakog klijenta. Možda ste zainteresovani za sledeće proizvode?