Lasersko kodiranje i obeležavanje

Vrhunska preciznost

Dizajn i proizvodna svestranost Sisme, u kombinaciji sa iskustvom dužim od 50 godina u preciznoj mehanici i industrijskoj automatizaciji, čini Sismu industrijskom referentnom tačkom u razvoju i proizvodnji: Laserskih izvora i sistema za zavarivanje, markiranje, 3D graviranje i sečenje.

Potpuno dizajnirani i razvijeni u vlastitim objektima kompanije Sisma. Sisma laseri su idealni za preduzeća koja zahtevaju kvalitet i pouzdanost u obradi materijala, u bilo kom proizvodnom sektoru.

Sisma fiber laseri

Uvek u službi potreba kupaca, Sisma takođe nudi i specifična rešenja na zahtev.

Sisma fiber laserski sistemi za obeležavanje mogu da štampaju i graviraju na svim vrstama metala i većini plastičnih materijala. Opremljeni su fleksibilnim softverom specijalizovanim za kreiranje i štampu različitih tipova podataka, bar kodova i data matrix kodova.  Takođe, jednostavan je uvoz i štampa svih tipova sledećih fajlova: SVG, DXF, JPG, HTML, i PLT.

Kompletna rešenja

Sisma nudi niz različitih tipova i veličina kućišta Klase 1 zaštite,  u cilju zadovoljenja različitih zahteva kupaca.

Specifična područja primene fiber lasera:

 • identifikacija,
 • IT industrija,
 • autoindustrija,
 • industrija elektronskih komponenti,
 • nakit,
 • medicinske komponente,
 • precizni inženjering,
 • električni sistemi i elektro komponente,
 • avio industrija,
 • vojna industrija.

Sisma modeli:

 • OEM – Laseri mogu biti opremljeni integrisanim (standardno za OEM verzije), ili eksternim računarom. Dostupne su dve opcije: 1. OEM konfiguracija izvora, pogodan za jednostavnije aplikacije markiranja i druge specifične aplikacije, kao što je integracija u automatske linije; 2. “PLUS” konfiguracija izvora, koja je pogodna za aplikacije kod kojih su potrebni dodatni alati kao što su rotacioni dodatak, ručna Z osa, ulagač pločica, povlakač traka.
 • Easy – inovativni “sve u jednom” sistem za lasersko obeležavanje karakteriše velika korisnička fleksibilnost opremljena Z motorizovanom osom, velikom preciznošću i brzinom. Uređaj je sa velikim staklenim prozorom i unutrašnjim LED osvetljenjem. Dostupan u verzijama, zatvoreni u klasi 1 i otvoreni u klasi 4 zaštite, kao i u četiri verzije snage: 6 W, 12 W, 20 W i 40 W.
 • Big Smark 800C – Laser zaobeležavanje i sečenje klase 1 zaštite, opremljen sa fokusnim sočivom 100 za obeležavanje u polju 70x70 mm, vodeno/vazdušnim sistemom za hlađenje, radnim pultom, računarom sa 19’’ monitorom i pripadajućim softverom, mašinom koja obezbeđuje automatsku Z osu. Snage je 80 W.
 • BSS 3D – Sisma laserski sistemi namenjeni za 2D i 3D duboko graviranje, pomeranjem izvora laserskog zraka u prostoru sa 3 ose u opsegu od 350mm. Centriranje se vrši ultra kompaktnom kamerom visoke rezolucije; radnim ciklusima, pozicioniranjem i programiranjem, upravlja se od strane glavnog softvera.

 • BSP - troosni laserski sistem za obeležavanje i graviranje sa bazom
  Svestranost
  Kompaktan, čvrst, sa velikom radnom komorom i 490 mm otvorom sa tri strane. BSP omogućava rad do maksimalne zapremine 300 x 300 x 300 mm i punjenje komada do 20 kg težine.
  Čvrstoća
  Njegova granitna struktura osigurava dugotrajnost, preciznost i stabilnost.
  Fleksibnost
  Ceo raspon Yb laserskih izvora koje isporučuje SISMA može se instalirati na BSP model. Zajedno sa opcionim sistemom koaksijalnog vida (CVS) postaje veoma produktivna i fleksibilna mašina.

 • BSP PICO - je laserska mašina za markiranje i graviranje koja koristi izvor pikosekunde lasera. 

  Ova vrsta izvora generiše impulse u trajanju od samo nekoliko pikosekundi sa tako visokim intenzitetom dolazi do nelinearne / multifotonske apsorpcije: rezultat je proces sa vrlo smanjenim termičkim efektom, idealan za izvođenje preciznih, fluidnih i čistih oznaka bez potrebe prerađivanja delova. 

  BSP PICO ima kompaktnu i čvrstu strukturu zahvaljujući granitnoj radnoj površini, što garantuje izvrsnu stabilnost procesa za komade težine do 20 kg. Osnovna konstrukcija uključuje 3 motorizovane ose sa preciznošću kretanja od 50 µm, po polju od 300 x 300 mm i amplitudom duž Z ose od 360 mm. 

  Potpuno razvijen od strane SISMA, integrisani softver je idealno rešenje za upravljanje datotekama i celokupnim procesom obeležavanja, čak i u slučaju složenih poslova: omogućavajući vam da u potpunosti iskoristite sav potencijal BSP PICO, garantuje visok stepen prilagođavanja brzinama i pojednostavljuje rad operatera.

 • Sarty – Laserski sistem sa rotacionim stolom prečnika 500 mm, dve pozicije sa preciznošću od +/- 0,1 mm odstupanja, elegancijom, fleksibilnošću i pouzdanošću. Sarty, zbog svoje fleksibilnosti i produktivnosti, idealno je rešenje za velike, serijske proizvodnje. Upravljački SLC softver nudi nekoliko mogućnosti multiplikovanog obeležavanja kao i obeležavanje različitih automatskih ili varijabilnih podataka.
 • Sart – Laser za obeležavanje sa rotacionim stolom prečnika 700 mm. Predmeti koji se mogu obeležavati dimenzije do 300x300x150 mm. Uređaj je opremljen sistemom za hlađenje, radnim pultom, računarom sa 19’’ monitorom i pratećim softverom. Uređaj je opremljen automatskom Z osom. Snage je 50 W.
 • LWS-A – Laserski sistem namenjen obeležavanju komada velikih gabarita u visokom kvalitetu. Izvor laserskog  zraka moguće je pomerati po Z osi kod LWS-M verzije, i po 3 ose X-Y-Z kod LWS-A verzije. Sistem može biti opremljen konfiguracijom klase 1. ili 4. zaštite uz mogućnost umanjenja ili otklanjanja delova. Sistem je jedinstven u svom visokom nivou fleksibilnosti. Podržava svaki izvor laserskog zraka SISMA SPA opsega.

 • SWA - Sisma SWA laser za zavarivanje i reparaciju alata je dizajniran da se svakodnevno koristi u dugim radnim zadacima sa zahtevima gde je potrebna maximalna preciznost i visok kvalitet . Upravljanje sa Sisma SWA laserom za zavarivanje i reparaciju alata je jednostavno uz pomoć softvera koji je prilagođen za rad za ove tipove aplikacija . Čak i najsloženije operacije se mogu izvesti na jednostavan način uz primenu Sisma SWA lasera: precizno zavarivanje po obodu, rad na teže dostupnim površinama, popunjavanje, prekrivanje pukotina i oštećenja na alatima bez promene svojstva materijala na kojima se radi, primena širokog spektara materijala koji se koriste za ovu namenu. Posebno ističemo funkcionalnost u radu kao što su pozicioniranje i rotacija glave za zavarivanje koja pruža ogromnu fleksibilnost, čineći Sisma SWA laser prilagodljivim za sve potrebe. Primenom ovog tipa lasera za reparaciju alata održavanje alata i drugih metalnih proizvoda nepravilnog oblika je jednostavno za upotrebu čak i na unutrašnjim i teže pristupačnim delovima alata.
 • MySINT 100 - 3D štampač sa fuzijskim laserom koji selektivno topi metalni prah. Svaki parametar obrade i celokupna proizvodna strategija su u potpunosti prilagodljivi kako bi se prilagodili svim specifičnim potrebama. Skraćuje vreme ponovnog nanošenja povećavajući proizvodni kapacitet.
 • MySINT 300 - svestran 3D štampač gde su svaki parametar obrade i celokupna proizvodna strategija u potpunosti prilagodljivi za adaptiranje svakoj specifičnoj potrebi.

  Lak za korišćenje - Cilindri koji se mogu ukloniti za brzu i laku zamenu praha, sa vrlo kratkim vremenima ponovnog pokretanja ciklusa. Kružni oblik platforme izbegava raspršivanje materijala.

  Produktivan - Sistemu nije potrebno nikakvo dopunjavanje praha ili pražnjenje tokom radnog ciklusa, čak i ako se koristi cela zapremina mašine, obezbeđujući neprekidnu proizvodnju punim kapacitetom.
Možda ste zainteresovani za sledeće proizvode?