24. nov 2023.

Elmed centar za inovaciju: Sistemi po vašoj meri

Ako se pitate koji je pravi recept za uspešnu firmu, odgovor je vrlo jednostavan, recept ne postoji.

Treba samo da budete zainteresovani za ono šta radite, da osluškujete potrebe tržišta i da budete proaktivni u praćenju inovacija u vašoj delastnosti.

Prosto je. 

radnik u proizvodnji Elmed

Godinama unazad, a sada ih imamo već 34, u Elmedu se trudimo da širimo svoje polje delovanja, osluškivanjem zahteva klijenata, uvođenjem u proces novih tehnologija i stručnim usavršavanjem svojih zaposlenih, kako bi trzištu ponudili što širi spektar specifičnih rešenja.

Godišnje uspevamo da završimo oko 6-7 velikih projekata na kojima rade preko 30 kolega različitih profila kao što su mašinski i elektro inženjeri, automatičari, robotičari, specijalizovani majstori za rad na mašinama za izradu pojedinačnih delova, majstori za montažu i testiranje mašina, softver developeri i drugi. Svi oni zajedno čine pravi tim za konstrukciju custom-made sistema po vašoj meri.

Smer razvoja:

Mi smo se razvijali pod uticajem različitih faktora kao što su tržišni trendovi, zahtevi klijenata, ekonomske struje, težnja za usavršavanjem internih proizvodnih procesa, pa je tako i naš razvoj išao u nekoliko pravaca.    

1. Zahtev klijenta

Dešavalo se da nas kontaktira klijent sa specifičnim zahtevom, jer im niko do tada nije rešio probleme specifične za njihov tehnološki proces. Uvek smo se radovali novim izazovima, a još nam je bilo draže kada bismo te izazove i uspešno prevazišli. Na kraju dana, mi bismo bili zadovoljni zbog novog iskustva, kao i naš klijent, jer bi zahvaljujući nama uspeo da prevaziđe kočnicu u svom radu.

2. Uviđaj sa terena

Naš komercijalista dođe sa novom idejom sa terena. On bi u tom slučaju dublje analizirao proizvodno okruženje klijenta i uvideo kakav bi sistem mogao da mu pomogne da postigne još bolje rezultate. Izneo bi svoj predlog i ako ga klijent prihvati zajedno bismo došli do rešenja.

3. Analiza tržišta

Često bismo, prateći svetske trendove, bili u mogućnosti da uočimo rastuću potrebu na tržištu za nekim specifičnim sistemima koji ne postoje kao takvi u finalnom obliku kod nas. Tada bismo na svoju inicijativu radili na razvoju istih. Ne plašimo se da probijemo led.

4. Interni razvoj

Nije uvek naš razvoj išao u eksternom pravcu, često smo znali da radimo i na internim projektima poput Loupe Machining softvera koji nam olakšava organizaciju rada u proizvodnji i TMS softvera čija primena nam pomaže da bolje organizujemo dostavu naše robe.

proizvodnja sistema elmed z etiketiranje

 Životni ciklus projekta:

1. Tehnički pregovori

Ceo proces počinje kada komercijalista prvi put kontaktira klijenta. Tada on popunjava upitnike da bolje sagleda njegove zahteve interno. Potom se uključuje Projektni Menadžer i tehnička lica odgovarajuće struke da bi se otpočeli tehnički pregovori sa klijentom.

2. Specifikacija zahteva klijenta

Nakon toga se izrađuje dokument sa svim jasno definisanim korisničkim zahtevima, vremenskim odrednicama i detaljima vezanim za kvalitet i finansije.

3. Kreiranje dizajna

Zatim, razvojni tim kreće sa dizajnom mašinskog ili automatičarskog dela projekta, uz konstantnu kolaboraciju sa klijentom i pravljenjem revizija sve do finalnog potvrđenog dizajna sa obe strane.

4. Proizvodnja opreme/sistema

Prvo krećemo sa proizvodnjom pojedinačnih delova i to sve pratimo uz pomoć našeg softvera Loupe Machining koji nam omogućuje lakši monitoring ukupne proizvodnje i bolji proračun potrebnog vremena sve dok ne finaliziramo i sklopimo celi sistem namenjen isporuci kupcu. Potom se vrši kontrola kvaliteta i funcionalni testovi kako bismo bili sigurni da sistem zadovoljava stroge kriterijume kvaliteta.

5. Instalacija

Naši inženjeri, tehničari i serviseri u pogonima klijenta instaliraju proizvedenu opremu i trude se da što manje ometaju ili prekidaju postojeći proizvodni proces. Veoma brzo ELMED najnoviji proizvedeni sistem je integrisan u klijentov proizvodni ciklus i zajedno smo u prilici da uživamo u plodovima uspešno izvedenog projekta. Iako je ovo korak kome smo stremili kroz ceo projekat, on nije i poslednji u životnom ciklusu opreme koja je isporučena klijentu, jer se naša saradnja nastavlja kroz servisnu podršku, aftersales, ali i bilo koju modifikaciju ili modernizaciju postojeće opreme u budućnosti.

Duško Alavanja, rukovodilac sektora proizvodnje opreme

Ponosan sam na sve ljude sa kojima radim, jer znam da svaki dan pružaju sve od sebe kako bismo napravili određeni sistem u skladu sa svim zahtevima. Izazovi postoje, pogotovo kada se uključuje više strana, pa treba sve iskomunicirati i iskordinisati na pravi način kako ne bi došlo do zabune. Komuniciramo interno sa 3 tima i eksterno sa podizvođačima i klijentovim timovima, sve to mora da se sinhronizuje savršeno.

U Elmedu sam već 5 godina i za sve ovo vreme nije se dogodilo da nismo uspeli da realizujemo projekat i sve zahteve koje je on nosio sa sobom. Iza nas stoji veliki broj projekata koji su svi drugačiji i dokaz naše ekspertize.

Servisna Podrška

Stojimo iza svakog sistema koji proizvedemo, a da bismo to i dokazali, naši klijenti imaju na raspolaganju 24/7 servisnu podršku kao i aftersales za sve potrebne delove i nadogradnje tokom celog života sistema koji je napravljen i to u cilju da bismo mu produžili radni vek na profitabilan način.

Naši servisni centri se nalaze na različitim lokacijama u regionu kako bismo što brže i efektivnije reagovali, ukoliko dođe do zastoja.

Oni su uvek na raspolaganju za redovno održavanje mašina naših klijenata, ali i za nepredviđene okolonosti.  062 HELP US (062 4357 87)

projektovanje elmed sistema

Pojedinačna proizvodnja:

Do sada smo uradili preko 5.000 instalacija u različitim proizvodnim okruženjima i za različite industrije poput industrije hrane i pića, automotiv, bankarske industrije i dr. Možete pogledati neke od naših favorita.

Ivan Crnojević, CEO Elmed

Imamo velike planove za dalji rast komnpanije Elmed. U narednih nekoliko godina imamo za cilj da nastavimo sa uvođenjem inovativnih rešenja i da proširimo naš razvojni tim kako bismo dali svoj doprinos urbanizaciji društva u kojem živimo, a da se pri tome stalno zalažemo za smanjenje zagađenja životne sredine,ujedno pružajući našim klijentima najnovije tehnologije u oblasti industrijskog obeležavanja. Nastavićemo da pratimo svetske tržišne trendove i u proizvodnji samolepljivih etiketa, bilo da su u pitanju blanko, kolor  ili premium etikete i truditi se da idemo u korak sa vremenom. 

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti