08. apr 2022.

HERMA 500 - Budućnost je tu, održavanje i servis na licu mesta

Nove inovativne karakteristike za HERMA 500 aplikator etiketa

  • Širom industrije, prvi uvode nadogradnje sa kodom kako bi Herma 500 bila još fleksibilnija
  • Mogućnost razmene ključnih komponenti na licu mesta olakšavaju održavanje i dostupnost mašine u svakodnevnim operacijama

Ono što je Tesla automobil uspešno demonstrirao sada je dostupno za HERMA 500 aplikator za samolepljive etikete – pojačane performance na samo jedan pritisak dugmeta. Uz pomoć jedinstvenog koda koji se vrlo jednostavno može kupiti online i automatski se dostavlja na email adresu, nadogradnje za dodatne funkcije ili veće brzine aplikatora sada mogu biti instalirane bez prethodno rezervisanog termina sa serviserom ili proizvođačem. Štaviše, kritične komponente aplikatora sada se mogu lako zameniti u prostorijama operatera, umesto da gubite mnogo vremena posećujući servisni centar.

“Pitanje od ključnog značaja za nas jeste kako možemo poboljšati dostupnost aplikacije”, objašnjava Tobias Erhardt, koji vodi servisno odeljenje u kompaniji HERMA. “Odgovor smo pronašli u spoznaji da dugoročna efikasnost i efektivnost u velikoj meri zavise od lakoće održavanja i mogućnosti korisnika da se brzo prilagodi novim izazovima bez značajnijih prekida u proizvodnji.   

Da bi postigli ove ciljeve, od samog početka HERMA 500 se oprema sa nizom opcija koje korisnici mogu kasnije da aktiviraju i koriste. Dobar primer je povezanost. „Umesto da konfigurišete aplikator za specifične zahteve pojedinačnog kupca, svi glavni konektori su već prisutni. Sada su opcioni samo oni za Industrial Ethernet i Power Out.”

Jedna od funkcija koja se često naknadno traži je glavni enkoder. On je odgovoran za održavanje apsolutne sinhronizacije između radne brzine aplikatora i brzine transportne trake. Kao rezultat, enkoder postiže veću preciznost i pouzdanost označavanja.

“Ranije, aplikator je morao da se rekonstruiše i to je trajalo prilično dugo za ovu svrhu ako priključak za njega još nije bio dostupan. Sada je jednostavno, korisnik može da omogući tu funkciju pomoću koda.” zaključuje Tobias.

Takođe, korisnici mogu da primene isti metod ukoliko se javi potreba za povećanjem brzine rada aplikatora, OPC UA ili Modbus TCP interfejsa, kao i upravljanje mašinom preko CAN bus-a.

HERMA500 aplikator samolepljivih etiketa

Ceo paket novih mera

Detalji pametnog dizajna HERMA 500 pomažu korisnicima da još brže eliminišu uzroke neplaniranih zastoja, sa momentalnim efektom. Ako je potrebno, lokalni servisni partner (Elmed doo) sada može zameniti i glavnu i priključnu ploču na licu mesta. Zadatak uključuje malo više od popuštanja nekoliko šrafova. Više nema potrebe za radovima na ožičenju, što je ranije zahtevalo posetu servisnom centru. HERMA je takođe dodatno smanjila broj habajućih delova i posvećena je upotrebi standardizovanih komponenti koje su dostupne širom sveta. Pored toga, za zamenu transportnog valjka nisu potrebni posebni alati. Štaviše, većina konektora je sada ugrađena u kućište, gde su dobro zaštićeni od slučajnih udara. A izlazni kablovi su integrisani u jednu grupu, što dodatno pojednostavljuje integraciju. „Ovaj paket mera nam omogućava da još jednom redefinišemo granice maksimalne dostupnosti aplikatora u praksi, bez obzira na okolnosti“, navodi šef službe Tobias Erhardt. „U isto vreme, HERMA 500 dodatno demonstrira svoje kredencijale kao veoma isplativa investicija za budućnost.”

Ukoliko ste zainteresovani za upgrade svoje etiketirke i kupovinu novih kodova, možete nam se obratiti putem maila office@elmedint.com

 

*Tekst preuzet sa portala https://www.herma.com/machines/about-herma/news/detail/future-on-board-maintenance-on-site/

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti