22. sep 2020.

Inovativni sistem Ft System-a za visokofrekventnu inspekciju nivoa punjenja

Manji gabariti i veća prilagodljivost za lakše ugrađivanje inspekcije nivoa punjenja u mašine za punjenje.

Velika inženjerska studija koju je sproveo FT System naglašava snažne inovativne elemente na tržištu vina, alkoholnih i žestokih pića u pogledu visokofrekventne provere nivoa punjenja koji se koristi za tačno merenje nivoa - čak i u penušavim pićima (npr. Piva ili CO2 pića). O ovome je diskutovano sa inž. Andrea Arturi, članom tima za standardizaciju FT System-a, koji je uključen u inovacije postojećih mašina za inspekciju u skladu sa potrebama kupaca i tržišta.

Tim za standardizaciju iz kompanije FT System, izneo je značajne inovacije za visokofrekventnu mašinu za kontrolu nivoa punjenja. Na kojim aspektima ste radili?

Prvo, dozvolite mi još jednom da ponovim da su tačnost i preciznost karakteristika visokofrekventne provere nivoa punjenja FT System-a ostale nepromenjene. Mi smo se uglavnom fokusirali na male gabarite kroz inženjersku studiju koja je zajednički razvijena i podeljena sa vodećim proizvođačima mašina sa kojima FT System gradi snažne saradničke odnose.
Projekat je kreiran da odgovori na nove potrebe tržišta, uključujući ugradnju inspekcije nivoa punjenja direktno u monoblok punilicu, sa dvostrukom prednošću uštede prostora na proizvodnim mestima, kao i izbegavanja otpada u poređenju sa ostalim sistemima inspekcije nivoa punjenja. Takođe, smanjeni gabariti omogućavaju nam lakšu obradu različitih formata boca, od standardnih do nestandardnih malih boca, kako u unutrašnjosti punilice, tako i kao samostalna oprema.

Kako ste postigli cilj da smanjite gabarite visokofrekventne kontrole nivoa? Koje ste kriterijume pratili?

Naš projekat industrijalizacije započeo je analizom pojedinačnih mehaničkih i elektronskih delova koji čine ovu vrstu mašina. U cilju smanjenja gabarita sproveli smo detaljno istraživanje tržišta za pojedine delove kako bismo pronašli rešenja koja bi zauzimala manje prostora, a istovremeno bi obezbedili identične ili čak bolje performanse. Na primer, štampane ploče su zamenjene manjim, kao i drugi mehanički delovi kao što su glava analizatora i njeni stubovi. Rezultat je bio 40% smanjenje gabarita visokofrekventnog sistema inspekcije nivoa punjenja; kao rezultat, trenutne ukupne dimenzije su 285x245x90 (ŠxVxD), što se odnosi na kompletnu inspekcijsku glavu bez nosača. To omogućava lakšu ugradnju inspekcije nivoa punjenja u monoblok mašinu, bez obzira na veličinu procesuiranih formata. To čini FT System još konkurentnijim na tržištu i sposobnim da udovolji različitim zahtevima inspekcije nivoa punjenja proizvođača vina, alkoholnih pića i žestokih pića.

Da li ste istražili još neke značajne probleme u svom inženjerskom projektu?

Smernice za higijenski dizajn su za nas standard, od izbora materijala do dizajna. Drugo pitanje je kompletno pranje sistema za inspekciju nivoa punjenja koji se ugrađuje u monoblok mašinu - karakteristika koju kompanije sve više traže da bi smanjile vreme čišćenja i sanitacije za svoje proizvodne linije. Obraćanjem pažnje na sitne detalje i pedantnim radom na karakteristikama mašine, uspeli smo da postignemo svoj cilj - mašinu koja se lako može ugraditi u proizvodne linije naših kupaca, malih gabarita koji je danas među najmanjima na tržištu, sa minimalnim ograničenjima veličine boca.

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti