25. jan 2021.

Inovativni sistem za detekciju curenja tečnosti iz kegova

Sistem se zasniva na inovativnoj primeni optičke spektroskopije sposobnoj da detektuje čak i vrlo male količine molekula CO2 koji izlaze iz ventila.

Da li ste ikada dobili opoziv sa tržišta jer pivo u buretu nije imalo željeni kvalitet? Da li više nije bilo CO2 ili je bilo u nedovoljnoj količini? Da li je paletu uništila bačva za pivo koja je izgubila proizvod? Često prisustvo curenja i mikro curenja u području ventila sa buretom dovodi do ovih problema. Dalje, prisustvo piva koje curi u području ventila može biti lako mesto stvaranja plesni.

Danas se sve ovo može rešiti kroz inovativan sistem za detekciju curenja, koji je razvio FT Sistem, koji omogućava identifikaciju curenja i mikro isparenja, bez zaustavljanja vodova, na 100% proizvodnje sa većom tačnošću od tradicionalnih inspekcija. Sistem se zasniva na inovativnoj primeni optičke spektroskopije koja je sposobna da detektuje čak i vrlo male količine molekula CO2 koji izlaze iz ventila i, prema tome, takođe identifikuje mikro curenje koje nije otkriveno u vreme proizvodnje.

Ali da vidimo detaljno šta je optička spektroskopija, kako ona funkcioniše i prednosti njene primene na liniji za punjenje bačvi za pivo, u poređenju sa trenutno korišćenim metodama inspekcije.

Kako funkcioniše optička spektroskopija?

Optička spektroskopija proučava interakciju između materije i elektromagnetnog zračenja. Da bismo identifikovali curenja i mikro curenja u bačvama, koristimo svojstvo molekula CO2 (u gasovitom stanju) da apsorbuje određene talasne dužine IR svetlosti. Tehnika spektroskopskog merenja je stoga optička, nevizuelna i bez kontakta sa buretom. Izvori su diode, a senzori za akviziciju signala su takođe u čvrstom stanju.

Glavne prednosti ove tehnologije za otkrivanje CO2 u gasovitom stanju su:

  • veoma visoka pouzdanost, bez kontakta sa buretom;
  • veoma visoka osetljivost merenja sposobna da otkrije čak i nekoliko molekula CO2;
  • izuzetna brzina merenja, korisna u on-line aplikacijama;
  • nisko održavanje i dug životni vek izvora i senzora koji omogućavaju merenja...

Sve ove karakteristike omogućavaju internetsku primenu ove tehnologije, koja se može instalirati na samostalnim mašinama, kao i na postojećim transporterima. Vrsta pakovanja ne utiče na tehnologiju; može se primeniti na PET, čelik ili druge materijale.

Kako se optička spektroskopija primenjuje na linijsku kontrolu bačvi?

Bačva koja ima curenje ili mikro curenje pokazuje znatno povećanje koncentracije CO2 oko područja ventila. Stoga je analiza ovog područja kako bi se identifikovalo povećanje prisustva CO2 princip na kojem se zasniva sistem inspekcije za identifikovanje rupa i mikro-rupa koje uzrokuju curenje. Mašina za inspekciju, LDK 700, radi sa sistemom (njuška) usisavajući atmosferu oko ventila za punjenje bačve. Dok bačve rade na transporteru tokom proizvodnje, optičkom spektroskopijom se konstantno otkriva svako povećanje nivoa CO2. Spektroskopski sistem instaliran u LDK 700 IoT detektuje ove varijacije CO2 ekstremnom brzinom i osetljivošću i omogućava lako otkrivanje bačvi sa curenjem. Zahvaljujući visokoj osetljivosti i brzini senzora, detekcija se neprekidno vrši bačvama koje se kreću po transporteru.

Koji su inovativni elementi LDK 700 u poređenju sa tradicionalnim sistemima?

U poređenju sa tradicionalnim sistemima, LDK 700 direktno otkriva curenje identifikujući bilo koji gasoviti CO2 koji iscuri iz bureta. CO2 je ciljni molekul zbog prisustva curenja; to je neposredna inspekcija na koju ne utiču spoljni faktori. S druge strane, sistemi kamera, koji koriste vid kao tehnologiju, mogu da otkriju samo prisustvo pene, što se ne dešava uvek u slučaju mikro curenja. Ostali inspekcijski sistemi poput sistema na bazi vakuuma moraju umesto toga doći u direktan kontakt sa buretom i ne mogu se kontinuirano koristiti; vod mora na trenutak da se zaustavi kako bi stvorio vakuum oko ventila i otkrio curenje.

Primene na tržištu

Princip se zasniva na upotrebi molekula CO2 u gasovitom stanju, kao ciljnog molekula za prisustvo curenja i mikro curenja. Pored bureta za pivo, ova tehnologija se može primeniti i na proizvode koji sadrže CO2, poput bezalkoholnih pića, kao i penušavog vina.

Kakve su koristi za tržište i proizvodnju?

Primena optičke spektroskopije kao sistema za otkrivanje curenja na liniji bureta sa pivom Vam omogućava:

  • kako bi se izbegle žalbe sa tržišta, proverava se 100 % proizvodnje,
  • smanjiti otpad sa koristima u pogledu životne sredine i održivosti,
  • da bismo garantovali kvalitet proizvoda i reputaciju brenda vaše kompanije ovim proizvodnim prednostima,
  • da ne usporava liniju kako bi je pregledao da li postoji curenje i mikro curenje,
  • da se smanje troškovi za neotkrivene neispravne bačve, istovremeno optimizujući efikasnost proizvodnje,
  • kako bi se sprečilo narušavanje paleta u slučaju curenja iz bureta sa pivom...

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti