24. jun 2020.

Jedinstvena identifikacija proizvoda za duvansku industriju

Značaj UPI za Track & Trace sistema

Track and trace diagram

Procenjuje se da bi oko 10 do 12% svetskog tržišta cigareta moglo biti nelegalna trgovina. To podrazumeva milijarde dolara utaje poreza, ali što je još važnije, podriva zakonsko poslovanje i izlaže potrošače rizičnim, neregulisanim proizvodima. Track & Trace sistemi su neophodni za kontrolu celokupnog procesa od uzgajivača do krajnjih prodavaca. Dodavanje kodova za jedinstvenu identifikaciju pakovanja, paketa i kartona omogućava proizvođačima i vlastima da ih lokalizuju i prate u bilo kom koraku ovog procesa. UPI omogućava Track & Trace sistemima da spreče nelegalnu trgovinu i ublaže rizike koje ona podrazumeva. Domino je sarađivao sa proizvođačima duvana, zakonodavcima i proizvođačima mašina na razvoju rešenja za svaki nivo ambalaže.

koraci track and trace

Koje zemlje traže UPI kodove na duvanskim proizvodima?

 

track and trace map

Svetske vlade i Svetske zdravstvene organizacije reagovale su na nelegalnu trgovinu inicijativama poput Protokola za eliminaciju nelegalne trgovine duvanskim proizvodima i EU Direktivom o duvanskim proizvodima čiji je cilj zaštita proizvođača i potrošača. Ovaj sistem zaštite i praćenja utiču na svaki proizvod koji se proizvodi, izvozi ili uvozi u zemlje usvojenike. Okvirnu konvenciju o kontroli duvana potpisalo je 168 zemalja, a zakonski je obavezujuće u 181 zemlji. To znači da će, u skoroj budućnosti, bilo koje pakovanje, kutiju, paket ili futrolu biti potrebno obeležiti UPI kodovima u gotovo svim zemljama sveta. Da li je vaša kompanija spremna za ove promene?

Rešenja za upotrebu duvana

resenja za upotrebu duvana

Jedinstvena identifikacija proizvoda više neće biti izazov

Izbegnite proces prilagođavanja linija za UPI. Pružićemo vam konzistentne, stručne savete i podršku tokom celog procesa.
Domino pruža mnogo više od kodiranja: produktivnost, saglasnost i pouzdanje - bez kompromisa. Kontaktirajte nas da bismo razgovarali o vašim UPI potrebama, zatražili uzorak ili podelili bilo koji upit koji imate.

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti