25. sep 2020.

Karakteristike funkcije X-weigh na Loma X5 sistemu za merenje proizvoda

Karakteristike funkcije X-Weigh na X-ray sistemu X5 serije omogućava izračunavanje težine proizvoda na osnovu slike proizvoda koji se skenira.

Ova funkcija je korisna za utvrđivanje odstupanja u težini ili kvalitetu pre nego što proizvod stigne do Checkweigher-a.

Kako može da se koristi X-weigh?

Na X-ray sistemu X5 serije, koji radi preko korisničkog interfejsa i brzo se postavlja, a X-weigh koristi algoritme za pretvaranje podataka sa slike u procenjenu težinu. X-weigh ima za cilj da dopuni merenje završetka proizvodne linije identifikovanjem nedostataka u težini u proizvodnom procesu, a samim tim pomaže u uklanjanju proizvoda lošeg kvaliteta ili smanjenju otpada od proizvoda iz finalnog pakovanja. Pored toga, vredi napomenuti da na X-ray i X-weigh obično ne utiču vibracije, brzina kaiša i drugi faktori za koje je poznato da lose utiču na tradicionalne performanse checkweigher-a.

Poboljšani kvalitet proizvoda i reputacija brenda

Fnkcija X-weigh je odlična za određene primene koji koriste više sekcija proizvoda, kao što su jogurti ili gotova jela, jer može identifikovati proizvod koji nedostaje i koji je prepunjen. Na primer, ako proizvod merite samo pomoću checkweigher-a, on će proveriti samo ukupnu težinu, dok će X-weigh proveriti svaku sekciju posebno, pružajući i pojedinačnu i ukupnu težinu. Na ovaj način će vas obavestiti ako ima previše jedne komponente, što bi moglo biti uzrokovano problemom sa mašinom za porcioniranje, što rezultira inferiornim proizvodom.

Primer funkcije X-weigh sa više sekcija

Loma softver ima sposobnost da identifikuje neupadljive objekte na X-ray slici i meri pojedinačne težine za svaki predmet, na primer, proverava 6 predmeta pojedinačno i izračunava njihove zasebne težine. Ova karakteristika radi nezavisno od ukupne težine X-weigh i može se koristiti za identifikaciju nedovoljno napunjenih proizvoda u posudi sa više uzoraka koji bi obično prolazili kao ukupna težina prilikom merenja na checkweigher-u.

Kao što vidite, tamo gde Checkweigher daje samo ukupnu težinu od 1262,6 g, X-weigh omogućava da znate pojedinačne težine svakog predmeta.

Tehnička ograničenja

Za najbolje rezultate merenja, provereni proizvod mora biti uniforman / homogen i dosledan od pakovanja do pakovanja. Na primer, kesa kokica za mikrotalasnu smatrala bi se manje homogenim proizvodom, jer bi mala količina promene zrna potencijalno otežavala upotrebu ove funkcije. Kod X-weigh takođe treba napomenuti da je malo verovatno da će biti u skladu sa lokalnim propisima o merenju.

Kako koristiti X-weigh sa zahtevnijim proizvodima?

Da biste postigli optimalne rezultate sa nehomogenim proizvodom, potrebno je da koristite nekoliko uzoraka proizvoda približne težine da biste podesili opseg i da bi rezultati bili tačni. Što se više pakovanja koristi, to će rezultati X-weigh biti bolji, i dodatno, orijentacija paketa na transporteru takođe može uticati na rezultate težine.

Kompletno rešenje za proveru i otkrivanje

Kao ultimativno rešenje za proveru i detekciju, serija X5 dalje obezbeđuje proveru integriteta proizvoda putem svojih algoritama pomoću kojih možete identifikovati proizvod koji nedostaje ili je prepunjen. Kada manipuliše funkcijom X-weigh na seriji X5, radi bolje tačnosti i podešavanja proizvoda pri određivanju težine, Loma preporučuje uparivanje X5 X-ray sistema sa CV3 Checkweigher-om kako bi se stvorio kombinovani sistem.

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti