30. okt 2023.

Novi Domino štampači Vx-serije pokazali su veću efikasnost u različitim aplikacijama

Domino Termal transfer štampači sledeće generacije povećavaju vreme rada i korišćenje ribona.

Nagrađivani dobavljač kodiranja i markiranja Domino Printing Sciences (Domino) sa zadovoljstvom predstavlja novu Vx-seriju, najsavremenije Termal transfer štampe (TTO) za povećanu efikasnost na fleksibilnim linijama za pakovanje hrane. Vx-serija je dizajnirana da maksimizira vreme proizvodnje uz smanjenje upotrebe ribona u aplikacijama vertikalne (VFFS) i horizontalne ambalaže za punjenje (HFFS).

Vx-serija je razvijena u direktnoj konsultaciji sa kupcima sa značajnim iskustvom sa TTO štampom i fleksibilnim pakovanjem. Kao ključni problemi su se pojavili zastoji uzrokovani proizvodnim procesima i višak troškova zbog neefikasne upotrebe ribona. Vx-serija je dizajnirana da se suoči sa ovim problemima i bila je predmet opsežnog testiranja na lokacijama kupaca pre lansiranja.

Ispitivanja su uključivala kompaniju Woochun Foods, poznatog proizvođača tofua i ugovorenog pakera za mnoge vodeće korejske brendove hrane. Kompanija Woochun Foods bila je izuzetno zadovoljna probom i postala je prvi kupac koji je naručio štampač, mnogo pre zvaničnog datuma lansiranja.

„Učestvovali smo u naprednim testovima za Vx150i i bili smo oduševljeni performansama štampača“, kaže portparol kompanije Woochun Foods. „Štampač je bio veoma jednostavan za korišćenje i pružao je dosledne, visokokvalitetne kodove, čak i kada se koriste režimi čuvanja ribona.“

Štampači serije Vx su optimizovani da koriste do 60% manje ribona po otisku, sa četiri režima za uštedu ribona koji odgovaraju različitim primenama, pomažući da se smanji otpad i ukupna cena po otisku. Izuzetno dugačak kapacitet rolne ribona obezbeđuje duže proizvodne cikluse, a lagano punjenje trake zasnovano na kasetama obezbeđuje bržu promenu trake kako bi se dalje smanjilo vreme zastoja. Pored toga, Vx-serija je potpuno električna, bez potrebe za fabričkim vazduhom, što pomaže u smanjenju energetskih potreba i daljem smanjenju troškova rada.

„Povećani troškovi proizvodnje povezani sa cenom energije i sirovina vrše pritisak na proizvođače hrane, od kojih mnogi već posluju sa veoma malim maržama“, kaže Šarmil Ghaus, globalni direktor TTO i P&A u Dominu. Asortiman Domino serije Vx razvijen je imajući u vidu ovu pozadinu kako bi se obezbedilo efikasno i isplativo rešenje za proizvođače hrane koji štampaju kodove na fleksibilnom pakovanju.”

Asortiman serije Vx trenutno uključuje Vx150i, koji nudi brzinu štampe do šest kodova u sekundi sa maksimalnom veličinom štampe od 53k100mm, i Vx50i, koji pruža do četiri koda u sekundi pri 32k55mm. Svi štampači serije Vx pružaju visokokvalitetne kodove od 300 dpi za tekst, grafiku i mašinski čitljive kodove visoke rezolucije. Proizvođači takođe mogu da iskoriste prednosti dodatnih dodataka paketa performansi za serijalizaciju, napredno bezbednosno obeležavanje i promotivno kodiranje.

„U Dominu, naši timovi za istraživanje i razvoj su posvećeni razvoju najnovijih proizvoda i rešenja za rešavanje potreba kupaca,“ kaže Toni McNulti, direktor proizvoda za Domino. „Naš cilj sa Vx-serijom je bio da obezbedimo štampač za fleksibilno pakovanje koji je isplativ i efikasan, bez kompromisa po pitanju kvaliteta – i mi smo oduševljeni što smo to isporučili.”

Elmed je dugogodišnji Dominov partner koji ide u korak sa svim novim tehničko-tehnološkim inovacijama, kako bi svojim klijentima obezbedio čitljive i visokokvalitetne kodove. Da biste saznali više o Vx-seriji, kontaktirajte nas.

Izvor: TTO printer for HFFS and VFFS packaging machinery | Domino Printing UK (domino-printing.com)

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti