11. maj 2021.

Novi inspekcijski sistemi za nadzor i proveru kodova iz Domina – smanjenje rizika i optimizacija proizvodnje

Domino Printing Sciences (Domino) je lansirao novu R-seriju pametnih inspekcijskih sistema za nadzor i validaciju proizvodnih kodova, uključujući šifre datuma, brojeve serija, bar kodova kao i 2D štampanih kodova.

R-serija je razvijena u konsultaciji sa kupcima, nakon Domino akvizicije Lake Image Systems. Kao kompanija koja je odavno prepoznala važnost validacije kodova za proizvodnju i značaj kupca u smanjenju kompleksnosti, Domino nudi kompletno rešenje od jednog pouzdanog partnera.

Posebno dizajnirana da radi sa Domino štampačima i koderima, R-serija eliminiše bilo kakvu potrebu za ručnom proverom i inspekcijom kodova, čime značajno umanjuje rizik od ostavljanja nepravilnog koda u proizvodnji koji može biti neprimećen, dok sa druge strane daje prostor za efikasniju upotrebu i distribuciju resursa. 

“Greške u kodiranju predstavljaju značajan finansijski rizik za proizvođače – a to ide mnogo dalje od rizika od proizvodnog otpada i potrebe za preradom netačnih zaliha,” – kaže Andy Barrett, Direktor za portfelja i zahteve, Domino. “Ukoliko netačan kod uđe u lanac snabdevanja, to dovodi do opozivanja određenog proizvoda, što ne povećava samo troškove logistike već dugoročno nanosi štetu kompaniji.” Sa R-serijom klijentima nudimo čitav niz integrisanih sistema koji automatski proveravaju svaki kod, tako da neidentifikovane greške u kodiranju postaju stvar prošlosti,” kazao je Barrett.

Pokretanje R-serije ističe neprekidnu posvećenost kompanije Domino da pomogne klijentima kako bi poboljšali efikasnost u proizvodnji i smanjili proizvodni otpad, na način koji dostavlja vrhunsko korisničko iskustvo kroz proizvode, usluge i ekspertizu.

Prema rečima Craig Stobie-a, direktora Globalnog sektora za razvoj iz Domina, “R-serijom se zatvara krug rešenja za kodiranje iz Domina, koje takođe obuhvata naša pouzdana rešenja za štampu i QuickDesign softver za automatizaciju kodiranja. Sarađujući sa Dominom kako bi potvrdili svoje sisteme za kodiranje i markiranje, naši klijenti mogu zaštititi svoje operacije od grešaka u kodiranju, smanjiti rizik od proizvodnog otpada, povećati ukupnu efikasnost opreme i prinose proizvoda.”

Sistemi iz R-serije razvijeni su tako da rade uz Domino štampače, da se neprimetno integrišu u postojeće proizvodne linije bez potrebe za prilagođenim zagradama ili specijalnim dodacima. Kontroleri serije R mogu se pokretati sa jednog interfejsa čovek-mašina i imaju standardni korisnički interfejs sa Domino „look and feel“, koji je lak za učenje i smanjuje potrebu za dodatnom obukom.

U poređenju sa drugim sistemima, R-serija je specijalno napravljena za kodiranje i markiranje aplikacija. Ovi sistemi su optimizovani sa Domino fontovima, karakteristikama štampe i boje, a podudaraju se sa brzinom najbržih Domino štampača. To znači da proizvođači mogu pouzdano da kodiraju, znajući da svaki kod koji je odštampan može biti proveren i verifikovan.

R-serija dostupna je u vidu tri odvojena proizvoda, sa opcijama koje su prilagođene svim potrebama i budžetima. Vrhunski nivo R550 je kompletno rešenje za proveru i verifikaciju koda, koje proverava podatke za ljudske i mašinski čitljive kodove, kao i proveru same čitljivosti i pozicije koda. R350, srednje kategorije, proverava čitljivost mašinski čitljivih kodova, dok R150, koji predstavlja isplativu uvodnu opciju, nudi pojednostavljenu proveru prisustva i pozicije koda.

“Neverovatno smo ponosni na činjenicu da našim klijentima možemo da ponudimo vodeću paletu proizvoda za inspekciju u Domino R-seriji,” rekao je Praba Sivalingam, Direktor za Globalna rešenja i podršku, kompanije Domino. “Sa ovim, Domino ima mogućnost da zadovolji potrebe kupaca uz pomoć jednog renomiranog brenda, preuzimajući punu odgovornost pri instalaciji, obukama i after-sales podršci, na globalnom nivou.”

 

Izvor:  Domino

 

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti