16. dec 2020.

TTO štampači visokog kvaliteta koji ne zagađuju prirodu

Ekološki termal transfer štampač koji ne zagađuje prirodu. To više ne znači žrtvovanje kvaliteta štampe. Zapravo, stvaranjem inovativnih TTO štampača koji zaobilaze potrebu za komprimovanim vazduhom, Domino može proizvođačima ponuditi trostruki udar ekološke efikasnosti, ekonomičnosti i operativne efikasnosti.

Nema komprimovanog vazduha, nema problema ...

Većina TTO štampača zahteva komprimovani vazduh za rad. Međutim, to nije slučaj kod V120i i V230i proizvoda iz Domino ponude. To samo znači da proizvođači mogu očekivati uštede u troškovima i operacijama, kao i zaštiti životne sredine, bez žrtvovanja kvaliteta štampe. Ali to je samo početak onoga što ističe V-seriju u TTO tehnologiji.

U nastavku je kratak rezime. Ali prvo...

Da li je TTO pravi izbor za vas?

TTO tehnologija je fleksibilna. Možete je koristiti za niz aplikacija. Na primer, Domino V-serija može da štampa promenljive podatke, bar kodove i slike rezolucijom od 300 dpi na više podloga koje se obično koriste u prehrambenom, farmaceutskom i industrijskom sektoru.

Ali zašto Domino V-serija?

Ekološke uštede

Kao što smo već pomenuli, proizvodi V-serije spadaju u malobrojne TTO štampače koji ne koriste komprimovani vazduh. To je velika prednost. Komprimovani vazduh ima značajan uticaj na životnu sredinu u pogledu nepotrebne emisije gasova. Da bi problem bio složeniji, mnogi sistemi koji koriste komprimovan vazduh su skloni curenju, što ih čini još manje efikasnim.

Sa V-serijom, pritisak i kretanje glave štampača kontrolišu se elektronskim koračnim motorima. Nema potrebe za komprimovanim vazduhom koji utiče na životnu sredinu. A koračni sistem zahteva manje snage od sistema sa direktnim pogonom na traku sa pneumatskim aktiviranjem glave štampača.

Ukratko: čistiji način rada u pogledu emisije gasova - i manja potrošnja električne energije.

Ekonomska ušteda

Naravno, ono što je dobro za majku prirodu dobro je i za vaš krajnji rezultat. Ušteda energije znači ekonomsku uštedu. Ali ovo je više od komunalnih računa. Komprimovani vazduh je jedna od najskupljih usluga u proizvodnom pogonu. Ako možete da smanjite njegovu upotrebu gde god je to moguće, postoji mogućnost značajne uštede troškova. Pogotovo što sistemi sa komprimovanim vazduhom takođe imaju značajne troškove ugradnje, popravke i održavanja.

Operativna ušteda

Kao što smo gore pomenuli, zalihe komprimovanog vazduha imaju lošu stranu zbog curenja. Ova curenja mogu koštati i do 30% godišnje potrošnog materijala za štampače, što ima veliki uticaj na operativnu efikasnost. To nije sve. U fabrikama u kojima je pristup dovodu komprimovanog vazduha veoma tražen, postoje očigledne koristi za sisteme koji ne dodaju tu potražnju. Takođe, s obzirom na činjenicu da su jedinice V-serije male, prenosive i za rad im je potrebno samo električno napajanje, štampači V-serije se lako mogu ponovo montirati na proizvodne linije gde je prostor već ograničen i fleksibilnost je od presudnog značaja.

Bolji rezultati

Ekonomske, ekološke i operativne uštede se ne računaju ako je kvalitet štampe loš. Pa, kako se meri V-serija? Električna glava za štampanje znači da možete samo pritiskom na dugme konfigurisati optimalna podešavanja. Nisu potrebni alati ili podloške. Još jedna važna stvar je da nedostatak komprimovanog vazduha znači da je kvalitet štampe dosledan, jer štampač ne podleže fluktiacijama vazdušnog pritiska. Kad kažemo 300 dpi, to i mislimo.

A sada postojani kvalitet ne mora da košta Zemlju.

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti