22. sep 2023.

Privezani čepovi za ambalažu: nova rešenja za efikasnu in-line kontrolu kvaliteta

Antares Vision Group-a, osnažena tehnologijom FT Sistem-a, vrši inspekciju privezanih čepova sa visokom preciznošću, obezbeđujući usklađenost bez prekidanja procesa proizvodnje. Direktiva 2019/904 Evropskog parlamenta i Saveta Evropske unije uvela je nove zahteve za čepove koji bi trebalo da stupe na snagu u julu 2024. Svi čepovi moraju ostati pričvršćeni za ambalažu nakon što su otvoreni kako bi se sprečilo da se plastika rasipa po sredini u kojoj živimo i ujedno promovišu i reciklažu ne samo čepova nego i čitave ambalaže.

Naš odgovor na direktivu 2019/904 

Kao odgovor na izazove koje direktiva nameće kompanijama koje se bave proizvodnjom pića u vezi sa inspekcijom i kontrolom, Antares Vision Group-a, osnažena tehnologijom FT sistema, nudi rešenje za inspekciju privezanih poklopaca za postojeće i nove linije, koje Elmed lako implementira u vaš proizvodni proces.

Kada je direktiva objavljena 2019. godine, naš tim je odmah počeo da procenjuje kakav će uticaj imati na linije za flaširanje kako bi mogao da ponudi efikasna rešenja industriji pića.

Zahvaljujući širokom prisustvu na evropskom tržištu, bilo je moguće testirati prototipove čepova korišćenjem sistema Antares Vision Group-e sa zadovoljavajućim rezultatima. Sistemi su uspešno kontrolisali sve parametre čepa, uključujući položaj, visinu i pričvršćenost.

Kako se suočavamo sa izazovima privezanih čepova?

Čepovi mogu biti privezani za ambalažu na različiti način, čineći fazu inspekcije još izazovnijom i neophodnom. Na primer, gazirana pića koriste čepove na navoj, a negazirana pića koriste čepove na pritisak. Antares Vision Group Beverage ima rešenja pogodna za oboje, a fleksibilnost njihovih sistema omogućava da prilagodimo inspekciju potrebi različitih tipova zatvarača. Pored svojih sistema za inspekciju, točioci će morati da analiziraju uticaj privezanih čepova na celu njihovu liniju u proizvodnji, i ujedno da garantuju kvalitet. Ono po čemu su AV Group rešenja drugačija je njihova sposobnost da kontrolišu prethodni proces i obezbede kvalitet. Na primer, pomoću ovih rešenja možete pratiti pojedinačne ventile za punjenje i pojedinačne glave za zatvaranje, povezujući škart sa konkretnom pozicijom.

To omogućava proizvođaču da preventivno održava i optimizuje efikasnosti svojih sistema za zatvaranje. Štaviše, rešenja omogućavaju nastavak kontrole kvaliteta na spojnici PET čep-preformanse i merenje obrtnog momenta korišćenjem ROBO-KCS automatizovanog robotskog sistema na liniji. ROBO-KCS može automatski da izvrši višestruku kontrolu kvaliteta na liniji, istovremeno podižući i stavljajući bocu direktno na traku punom brzinom linije. Takođe možemo da manervišemo sa uglom pod kojim se vrši inspekcija privezanog čepa. Ovo obezbeđuje pravilno zatvaranje čepa i boce.

Saradnja sa glavnim proizvođačima čepova uvek je bila ključna za Antares Vision Group. Zahvaljujući ovim snažnim vezama, možemo predvideti predložene promene u vezi sa čepovima, nastaviti da razvijamo i poboljšavamo rešenja, proučavamo nove karakteristike i potvrdimo da li su sistemi za inspekciju sposobni takvi kakvi jesu ili ih treba doraditi. Značajan izazov sa privezanim čepovima je minimiziranje lažnih opoziva proizvoda. Sa potpunom preciznošću, naše rešenje prepoznaje stvarne opozive; ne odbacuje bocu zbog razmaka između poklopca i trake za zaštitu od neovlašćenog pristupa koja je karakteristična za privezane čepove.

Elmed je dugogodišnji partner i distributer za Antares Vision Group-u na području Balkana. Za više informacija o ovoj gorućoj temi i inspekcijskim sistemima iz industrije točenja budite slobodni da nas kontaktirate i neko iz našeg tima će rado razgovarati s vama.

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti