19. jan 2021.

Rešenja za kodiranje na pakovanjima

Kodiranje na pakovanjima? Ne mora biti toliko mukotrpno. Uvođenje više automatizacije u vaše operacije kodiranja smanjiće greške, troškove i znatno će uštedeti vreme. Uporedimo četiri različite tehnologije za kodiranje na pakovanjima na nivou slučaja i objasnimo kako bi mogle da transformišu vaše poslovanje.

Stari način rada mogao bi naštetiti vašem poslu

Kada je reč o dodavanju promenljivih informacija na pakovanjima, neki proizvođači već godinama koriste iste metode. Nažalost, te metode su zastarele i da ne spominjemo neefikasne u pogledu finansijskih troškova. Živimo u svetu proizvodnje u kojem se tempo ubrzava, a propisi sve više pooštravaju. Brzina primene, sledljivost i tačnost kodiranja postali su poslovni imperativ. Kompanije koje nisu voljne da automatizuju ili prilagode svoje trenutne procese propuštaju priliku da povećaju efikasnost i eliminišu greške iz svog poslovanja.

Na primer, nisu retki slučajevi da preduzeća proizvode etikete u zasebnoj prostoriji za štampu i ručno ih apliciraju. Ovo predstavlja niz rizika i neefikasnosti. Ne postoji pouzdanost za ljude operatere koji nanose netačne nalepnice, što ometa vaše napore u sledljivosti i šteti zadovoljstvu kupaca. Takođe bi se moglo smatrati neefikasnim korišćenjem vremena vaših zaposlenih, ručnim nanošenjem etiketa, jer bi se oni mogli bolje koristiti dodajući vrednost negde drugde u vašoj organizaciji. Operatori ne apliciraju nalepnice uvek jednoobrazno u smislu pozicioniranja na proizvod, a tu je i fizički prostor koji se zauzima kada imate odvojenu poziciju za štampu. Prostor koji bi se mogao iskoristiti za nešto drugo - poput prostorije za sastanke ili prostora za odmor.

Ostala preduzeća se odlučuju za predštampu od različitih dobavljača. Ali ovaj pristup znači žrtvovanje prostora kada imate promenljive veličine šarže. To vodi ka preteranom naručivanju unapred obeležene ambalaže. „Prekomerna poručivanje“ je jedan od 8 otpada u sigma metodologiju. Potom su tu troškovi spoljnog skladištenja i prostor potreban za skladištenje velikih serija unapred kodirane ambalaže na lokaciji - a da ne pominjemo nemogućnost pronalaženja odgovarajuće unapred kodirane ambalaže za svaku seriju proizvoda.

Srećom postoje alternative.

Alternative koje vašem proizvodnom okruženju donose veću brzinu, jednostavnost i više ušteda.

4 tehnologije za kodiranje na pakovanjima

Tačnost kodiranja. Veća brzina. Pametnije ulaganje u tehnologiju. Postoji jak poslovni argument za uvođenje automatizacije u vaše postupke kodiranja. Postoji niz tehnologija koje vam mogu pomoći. Ukratko ćemo izložiti prednosti četiri različite tehnologije štampanja i kodiranja.

Print & Apply M serija

M-serija je niz štampanih i primenjenih automatizovanih sistema označavanja. Napravljen da pruži jasne kodove na odgovarajuće postavljenim etiketama. Možete tačno da odredite gde želite da se vaša etiketa postavi kako bi se postigla ujednačenost u postavljanju etiketa. Kako je pozadina nalepnice bela, ne morate da brinete o boji spoljnog kućišta. Sadržaj etikete je uvek visok kontrast i lak za čitanje - čoveku ili mašini.

 C serija

Sa C-serijom možete da primenite promenljive informacije visoke definicije direktno na spoljno pakovanje i to u bilo kojoj orijentaciji, u rasponu boja i na velikim veličinama znakova do 70 mm po glavi štampača, ali možete imati do 4 glave štampača. Takođe možete da štampate na široku paletu podloga, uključujući porozne podloge poput drveta i kartona, što omogućava visok nivo fleksibilnosti vašim postupcima kodiranja. Takođe, s obzirom da nema etiketa - papir za podlogu ne može se reciklirati – C-serija može poboljšati vaše ekološke performanse i mogućnost recikliranja vaše ambalaže. Produženje rada je zagarantovano velikim kapacitetom mastila i mogućnošću promene mastila dok je štampač još uvek u radu.

 D serija

Brzina. Visok kvalitet. Velika fleksibilnost. To su obeležja serije laserskih kodera D-serije. Primenite više redova čitljivog koda kao i 2D matrice podataka kako biste bili sigurni da ispunjavate sve relevantne direktive o serijalizaciji i zahteve za sledljivošću. D-serija vam daje slobodu dodavanja kodova visokog kontrasta na različite podloge - uključujući plastiku, foliju, papirne ploče i polipropilen.

Takođe je izuzetno svestrana mašina: kompaktna i laka za integraciju u uske prostore, sa IP65 ocenom što je čini pogodnom za teška proizvodna okruženja. Koderom možete upravljati čak i daljinski, dalje od proizvodne linije. Zatim, nema potrošnog materijala koji treba zameniti: nema mastila, nema trake, nema nalepnica i nema glava štampača - što vam ostavlja manje operativnih troškova.

Eliminišite greške operatera automatizacijom kodiranja

 QuickDesign je naš sopstveni softver za automatizaciju kodiranja. Moćan je alat za centralizovani dizajn nalepnica i kontrolu štampača, sposoban za sve, od jednostavnog dizajna nalepnica do integracije celokupnog okruženja za kodiranje i proizvodnju. Što je najvažnije, omogućava vam da umanjite rizik od operaterskih grešaka kodiranja, pružajući vam siguran i regulatorno usklađen način za dodavanje širokog spektra tipova kodova u primarno, sekundarno i tercijarno pakovanje. Tako možete biti sigurni da je pravi kod postavljen na pravi štampač u pravo vreme.

Kvalitetno kodiranje je samo početak...

Postoji razlog zašto imamo toliko uspešnih priča klijenata. Domino je mnogo više od proizvođača tehnologije štampe i kodiranja. Shvatamo da se naši kupci suočavaju sa teškim i često složenim proizvodnim izazovima. I verujemo u pružanje podrške vodećim kupcima u industriji kako bismo bili sigurni da su uspešni. To činimo pružanjem usluga ili programa po meri ili prilagođenih programa ili sporazuma, ugovorima o podršci, akademijama za obuku koje vam omogućavaju da maksimalno iskoristite potencijal vašeg štampača, daljinskim nadzorom performansi kodiranja kako biste bili sigurni da sve efikasno radi i deljenjem stručnih resursa kako biste se pripremili za buduće proizvodne izazove. Pored toga, možete imati koristi od fleksibilnih finansijskih paketa. Jer, nijednom preduzeću ne bi trebalo uskratiti mogućnost da u svoje postupke kodiranja unese brzinu i efikasnost koja štedi troškove.

Štampač je samo početak.

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti