07. okt 2022.

Zašto je etiketiranje proizvoda važno za vaš brend?

Većina proizvođača bilo koje vrste robe zna da je etiketiranje njihovog proizvoda obavezno ako žele da budu prepoznati kao brend u koji kupci imaju poverenja. Oznaka na proizvodu ili pakovanju, osim što kupcima daje ključne informacije o proizvodu, mora da bude lako pamtljiva, da privuče pažnju potencijalnog kupca i da se ističe među svim ostalim sličnim proizvodima na policama prodavnice.

 

Ključni koraci u kreiranju savršene etikete

Kao proizvođač, već ste prešli dug put. Pokrenuli ste sopstveni posao, imate proizvod na koji ste ponosni i znate da morate da se istaknete kao brend. Svesni ste da proizvod mora biti brendiran kako bi pomogao u identifikaciji i ima važnu ulogu u brendiranju same kompanije. Sve što je preostalo je da napravite jedinstvenu etiketu vašeg proizvoda.

Prvo, ono što je potrebno je dobar dizajn etikete. Dizajn služi da grafički ispriča priču o vašem proizvodu i ideji njegovog nastanka. Osim naziva artikla i vašeg brenda, trebalo bi da prikaže i sve detalje koje vaši kupci moraju da znaju kako biste mogli da utičete na njihovu odluku o kupovini. Vitalni faktor u širenju svesti o brendu i stvaranju vašeg proizvoda poželjnijim za javnost je način na koji se proizvod predstavlja javnosti i vašoj ciljnoj publici. Vaša etiketa može povećati vidljivost vašeg brenda i obezbediti lojalnost kupaca. Sa nezaboravnom etiketom proizvoda, lako postajete poznati prizor, koji stvara poverenje između vas i potrošača.

Kada se odlučite za dizajn kojim ste zadovoljni, ostaje da pronađete iskusnog partnera koji vam može pomoći da taj dizajn oživite. Odlična etiketa komunicira kvalitet i karakter proizvoda kroz snažan grafički dizajn, ali i kroz zanimljive materijale i posebne tehnike štampe.

 

Ono što mi preporučujemo našim kupcima je digitalno štampanje etiketa. Korišćenjem digitalne tehnologije, imate koristi od prednosti proizvodnje samolepljivih etiketa za kratko vreme, sa visokom rezolucijom štampe, jasnim tekstom i živim bojama. Pored digitalne štampe, u Elmed doo ćete naći i alternativna rešenja kao što su ofset štampa ili fleksografija. A ako želite da se zaista izdvojite, postoje posebne doradne mogućnosti kao što su topli foliotisak (zlato, srebro, rose gold..), razni reljefi i sito štampa.

Dakle, zašto je etiketiranje toliko važno za vaš brend?

Kao što ste mogli da pročitate, postoji mnogo dostupnih opcija da se vaš brend i etiketa istaknu. Odabirom pravog dizajna, materijala i štampe osiguraćete da vaš proizvod privuče svu pažnju na policama u marketima. Etikete saopštavaju informacije o tome kako rukovati proizvodom i koje prednosti može da očekuje kupac ako ga koristi. Oni olakšavaju poređenje proizvoda i na kraju, ali ne i najmanje važno – etikete mogu podstaći nove potencijalne kupce da obave kupovinu.

Ne radi se samo o stavljanju vašeg ili imena vašeg brenda na proizvod. Radi se o komunikaciji sa vašim klijentima uz stvaranje poverenja i bliskosti.

Kako biste bili sigurni koja tehnika štampanja je pravi izbor za vas, naš tim iskusnih stručnjaka će vas voditi kroz pronalaženje pravog rešenja.

Pozovite nas danas i zajedno možemo da počnemo da stvaramo prvo vizuelno iskustvo vašeg proizvoda.

test23-news

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti