10. mar 2023.

Top 6 Elmed blog objava koje morate pročitati

1. 10 stvari koje trebate uzeti u obzir pri odabiru Metal Detektora

Ovaj tekst je izašao još 2020. godine ali s obzirom na posećenost te stranice na našem sajtu, jasno nam je da je bezbednost proizvoda jedna od važnijih i konstantno aktuelnih tema.

Kada birate metal detektor, želite da napravite pravi izbor za svoje poslovanje i da maksimizujete povrat ulaganja.

Tehnologija detekcije metala postoji od 1881. godine, i tokom perioda od impozantnih skoro 150 godina, izvršena su mnogobrojna testiranja u identifikovanju kontaminacije proizvoda, ali evo nekoliko korisnih saveta koje treba uzeti u obzir prilikom ulaganja u ovu tehnologiju za vašu proizvodnu liniju.

Ceo tekst pročitajte na ovom linku.

 2. Šta je industrijski kontinualni ink jet štampač?

Industrijski kontinualni inkjet (CIJ) štampač se koristi za kodiranje i obeležavanje proizvoda i pakovanja tokom procesa proizvodnje i pakovanja. Štampaju se uglavnom varijabilni podaci; tipične aplikacije uključuju datume isteka, informacije o seriji i proizvodnji, serijske brojeve i promotivne kodove.

Kontinualna inkjet štampa je beskontaktno, svestrano rešenje za upotrebu u ovakvim slučajevima koje pruža visokokvalitetno i pouzdano kodiranje na brzim proizvodnim linijama. Pouzdanim kodiranjem svakog proizvoda, oni mogu pomoći da se osigura visoka ukupna efikasnost opreme (OEE - overall equipment effectiveness).

Ceo tekst pročitajte na ovom linku .

industrijski kontinulani ink jet štampač

3. Pet izazova u proizvodnji i kako ih prevazići - priprema za budućnost rada

Proizvodna industrija je pretrpela značajne izazove u proteklih nekoliko godina. Problemi u proizvodnom lancu snabdevanja, sve veći nedostatak radne snage, pritisci izazvani pandemijom Covid-19 kao i konstantnim globalnim političkim previranjima koji su stvorili veoma izazovnu i neizvesnu ekonomsku perspektivu.

U tekstu ćemo istražiti pet najvećih izazova sa kojima se proizvođači danas suočavaju i razgovarati o tome koje korake da preduzmu i koju tehnologiju da koriste da bi se ti izazovi pretvorili u mogućnosti potrebne za postizanje rasta.

Ceo tekst pročitajte na ovom linku

izazovi u proizvodnji i prevazilaženje

4.  Koja je razlika izmedju Data Matrix i QR koda?

QR kodovi i Data Matrix kodovi su 2D barkodovi odnosno „2D kodovi“, i obe vrste koda se sve češće koriste kod proizvođača, ali na veoma različite načine.

Od proširenja pakovanja proizvoda, razmene poruka o brendu do pružanja internih mera praćenja i sprečavanja falsifikovanja, 2D kodovi pružaju obilje mogućnosti proizvođačima u svim industrijama.

Ali, koji 2D kod je pravi za vaš biznis?        

Ceo tekst pročitajte na ovom linku

QR kod i Data Matrix kod razlike

 5.  Zašto je etiketiranje proizvoda važno za vaš brend?

Većina proizvođača bilo koje vrste robe zna da je etiketiranje njihovog proizvoda obavezno ako žele da budu prepoznati kao brend u koji kupci imaju poverenja. Oznaka na proizvodu ili pakovanju, osim što kupcima daje ključne informacije o proizvodu, mora da bude lako pamtljiva, da privuče pažnju potencijalnog kupca i da se ističe među svim ostalim sličnim proizvodima na policama prodavnice.

Ceo tekst pročitajte na ovomlinku.

zašto je važno etiketiranje proizvoda

6.  Šta je rukovanje proizvodom?

Rukovanje proizvodom ili „prezentacija proizvoda“ uređaju za kodiranje je od suštinskog značaja za postizanje visokokvalitetnih kodova. Proizvođači koji odluče da kodiraju proizvode u liniji bez efikasnog rukovanja proizvodima biće podložni varijacijama proizvodne linije koje mogu uticati na kvalitet konačnog koda, što može uključivati nekoliko faktora.

Ceo tekst pročitajte na sledećem linku.

rukovanje proizvodom

Ukoliko ste novi u industriji i potrebna vam je pomoć pri odabiru opreme za vašu proizvodnju, krenite od edukacije na našem sajtu. Sigurni smo da ćete i posle istraživanja o temi imati dodatnih pitanja i stoga nam je bitno da znate da vam stojimo na raspolaganju za konsultacije i rešavanje svih vaših dilema. 

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti